Комарници

 

МРЕЖИ ПРОТИВ НАСЕКОМИ 

При съвременните противонасекомни мрежи има подходящи модели за прозорци и врати . Като цяло притежават следните общи характеристики:

• Универсални – могат да се използват за прозорци и врати
• Не изискват почти никаква поддръжка
• Предлагат се във вариант със и без рамка
• Рамките (при комарниците с рамки) са произведени от висококачествени материали, които гарантират тяхната дълготрайност
• Има възможност за избор на цвят на профила (рамката)
• Почти невидими, не пречат на гледката
• Не заемат допълнително място

Видовете комарници са следните : статични, ролетни и на панти.

 

дограма Габрово комарникСтатични противонасекомни мрежи

Подходящи за всички видове прозорци, при които не се налага преминаване през пространството и не се налага преместването на мрежата; най-удачни са за монтиране на прозорци, които се използват само за проветряване на помещението. В много от случаите има възможност да бъдат откачани и закачани сезонно. Това се осъществява посредством специални куки, магнити или райбери.

 

 


дограма Габрово комарник дограма Габрово комарник

Противонасекомни мрежи на панти

Въпреки, че са специално разработени за балконски врати, този тип мрежи могат да се поставят и на прозорци. Комарните мрежи на панти са надеждни и създават удобство. Механизмът е максимално опростен – мрежата е закачена е на панта и има пружина, която я затваря и така на практика този тип противонасекомна мрежа не се чупи, не старее и може да се използва за изключително дълъг период от време.

 


дограма Габрово комарник  дограма Габрово комарник

Ролетни противонасекомни мрежи

Това е оптималният вариант за противонасекомна мрежа – удобна, надеждна, дълготрайна. Този тип комарник има предимството да се вдига и спуска в зависимост от Вашите нужди. Лесното прибиране на комарната мрежа улеснява почистването на неотваряемите части на прозореца отвън. В зимните месеци от годината комарната мрежа може да бъде прибрана, което значително удължава трайността й и я предпазва от стареене и от резките пориви на вятъра.

Сподели с приятели